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  1. The edible monument
    the art of food for festivals
    Autor*in:
    Erschienen: [2015]; © 2015
    Verlag:  Getty Research Institute, Los Angeles, California

    Food, memory, and taste / Marcia Reed -- Court and civic festivals / Marcia Reed -- Feasting in the streets: carnivals and the cuccagna / Marcia Reed -- Edible prestige / Joseph Imorde -- Of cauliflower and crayfish: serving vessels to awaken the... mehr

    Staatliche Museen zu Berlin, Preußischer Kulturbesitz, Kunstbibliothek
    ::8:2016:1832:
    keine Fernleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    1 B 167566
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule für Bildende Künste Dresden, Bibliothek
    2015/1476
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Staatliche Kunstsammlungen Dresden, Kunstbibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    Forschungsbibliothek Gotha
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Museum für Angewandte Kunst, Bibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Heidelberg
    2015 C 6680
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Germanisches Nationalmuseum, Bibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Württembergische Landesbibliothek
    66a/298
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    66.4° 83
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    Food, memory, and taste / Marcia Reed -- Court and civic festivals / Marcia Reed -- Feasting in the streets: carnivals and the cuccagna / Marcia Reed -- Edible prestige / Joseph Imorde -- Of cauliflower and crayfish: serving vessels to awaken the palate / Charissa Bremer-David -- Behind the scenes / Anne Willan

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    Beteiligt: Reed, Marcia (HerausgeberIn)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 1606064541; 9781606064542
    Weitere Identifier:
    9781606064542
    RVK Klassifikation: LH 84995 ; LH 84350 ; LH 90220
    Schlagworte: Food; Table setting and decoration; Food in art; Food; Table setting and decoration; Food in art; Food in art; Food; Table setting and decoration
    Umfang: 189 Seiten, Illustrationen, 26 x 24 cm
    Bemerkung(en):

    "This volume accompanies the exhibition The Edible Monument: The Art of Food for Festivals, held at the Getty Research Institute from 13 October 2015 to 13 March 2016." (ungezählte Seite 4)

    Includes bibliographical references and index

    Marcia Reed: Food, memory, and taste

    Marcia Reed: Court and civic festivals

    Marcia Reed: Feasting in the streets : carnivals and the cuccagna

    Joseph Imorde: Edible prestige

    Charissa Bremer-David: Of cauliflower and crayfish : serving vessels to awaken the palate

    Anne Willan.: Behind the scenes

  2. Eve's apple to last supper
    picturing food in the Bible
    Erschienen: 2017
    Verlag:  The Boydell Press, Woodbridge

    There are a huge number of works of art which represent Biblical scenes, and even though only a handful of such pictorial representations show meals or cookery, it is an intriguing visual topic. This splendidly illustrated book deals with about... mehr

    Staatliche Museen zu Berlin, Preußischer Kulturbesitz, Kunstbibliothek
    ::8:2017:4156:
    keine Fernleihe
    Städtische Museen Freiburg, Augustinermuseum/Museum für Neue Kunst, Bibliothek
    IL/284/V
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Heidelberg
    2017 D 1392
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Dombibliothek Hildesheim
    1 F c 1929
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Germanisches Nationalmuseum, Bibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Württembergische Landesbibliothek
    67a/1313
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Index theologicus der Universitätsbibliothek Tübingen
    keine Fernleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    68.4° 462 u

     

    There are a huge number of works of art which represent Biblical scenes, and even though only a handful of such pictorial representations show meals or cookery, it is an intriguing visual topic. This splendidly illustrated book deals with about twenty episodes which are relatively frequently chose as subjects by painters. The emphasis is on the social aspects of eating and discusses both the figures in such scenes, their postures and gestures, and the moral lessons of the text. The actual food is relatively sparsely shown but is nonetheless culturally interesting. The text provides both a detailed commentary on the images themselves and the broader context from which they derive

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9781783271375; 178327137X
    Weitere Identifier:
    9781783271375
    Schlagworte: Dinners and dining in the Bible; Dinners and dining in art; Food in the Bible; Food in art; Dinners and dining in the Bible; Dinners and dining in art; Food in the Bible; Food in art
    Umfang: viii, 176 Seiten, Illustrationen, 29 cm
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references (page 165) and indexes

  3. Food and feasting in art
    Erschienen: 2008
    Verlag:  The J. Paul Getty Museum, Los Angeles

    Bibliotheks-und Informationssystem der Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (BIS)
    kun 095.5 DJ 4581
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Vechta
    410374
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    LH 13490 M236
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Quelle: Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Beteiligt: Phillips, Brian (ÜbersetzerIn)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9780892369140; 0892369140
    RVK Klassifikation: LH 84310
    Schriftenreihe: A guide to imagery
    Schlagworte: Food in art; Dinners and dining in art; Bankett; Kunst; Lebensmittel; Nahrungsaufnahme; Geschichte
    Umfang: 383 Seiten, 21 cm
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references and indexes

    :

  4. Tastes and temptations
    food and art in Renaissance Italy
    Erschienen: c2009
    Verlag:  University of California Press, Berkeley, Calif.

    Staatliche Museen zu Berlin, Preußischer Kulturbesitz, Kunstbibliothek
    ::8:2010:317:
    keine Fernleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    1 A 776762
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Sächsische Landesbibliothek - Staats- und Universitätsbibliothek Dresden
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Heidelberg
    2009 C 4057
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Thüringer Universitäts- und Landesbibliothek
    KUN:LI:3024:a::2009
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
    Bk 6944
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Leipzig
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Germanisches Nationalmuseum, Bibliothek
    8° Kd 200/886
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Württembergische Landesbibliothek
    60/10544
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    61.4340
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Export in Literaturverwaltung   RIS-Format
      BibTeX-Format
    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 0520259041; 9780520259041
    Weitere Identifier:
    9780520259041
    RVK Klassifikation: LN 10250
    Schriftenreihe: An Ahmanson Murphy fine arts imprint
    California studies in food and culture ; 27
    Schlagworte: Gastronomy; Food habits; Cooking, Italian; Art, Renaissance; Food in art; Gastronomy; Food habits; Cookery, Italian; Art, Renaissance; Food in art
    Umfang: XI, 259 S, Ill, 21 cm
    Bemerkung(en):

    Literaturverz. S. 231 -247 und Index

    Includes bibliographical references and index