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  1. A history of cookbooks
    from kitchen to page over seven centuries
    Erschienen: [2017]
    Verlag:  University of California Press, Oakland, California

    "A History of Cookbooks provides a literary and historical overview of the cookbook genre, exploring its development as an important part of food culture beginning in the Late Middle Ages. Studying cookbooks from various Western cultures and... mehr

    Landschaftsbibliothek Aurich
    Ahm 1 17 : x 64009
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    10 A 16248
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    2018 A 181
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    MK 16 8 Cook. Not.1
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Heidelberg
    2018 A 329
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Badische Landesbibliothek
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Württembergische Landesbibliothek
    67/14791
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    278539 - A
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    "A History of Cookbooks provides a literary and historical overview of the cookbook genre, exploring its development as an important part of food culture beginning in the Late Middle Ages. Studying cookbooks from various Western cultures and languages, Henry Notaker traces the transformation of recipes from brief notes with ingredients into detailed recipes with a specific structure, grammar, and vocabulary. In addition, he reveals that cookbooks go far beyond offering recipes: they tell us a great deal about nutrition, morals, manners, history, and menus while often providing entertaining reflections and commentaries. This innovative book demonstrates that cookbooks represent an interesting and important branch of nonfiction literature."--Provided by publisher Prologue: a rendez-vous -- The cook -- Writer and author -- Origin and early development of modern cookbooks -- Printed cookbooks: diffusion, translation, and plagiarism -- Organizing the cookbook -- Naming the recipes -- Pedagogical and didactic aspects -- Paratexts in cookbooks -- The recipe form -- The cookbook genre -- Cookbooks for rich and poor -- Health and medicine in cookbooks -- Recipes for fat and lean days -- Vegetarian cookbooks -- Jewish cookbooks -- Cookbooks and aspects of nationalism -- Decoration, illusion, and entertainment -- Taste and pleasure -- Gender in cookbooks and household books -- Epilogue: cookbooks and the future

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9780520294004
    Weitere Identifier:
    9780520294004
    Schriftenreihe: California studies in food and culture ; 64
    Schlagworte: Cookbooks; Manners and customs in literature
    Umfang: xiv, 384 Seiten, Illustrationen
    Bemerkung(en):

    Includes bibliographical references and index