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  1. Sensory adjectives in the discourse of food
    a frame-semantic approach to language and perception
    Erschienen: 2015
    Verlag:  John Benjamins Publishing Company, Amsterdam

    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    1 A 940660
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Sächsische Landesbibliothek - Staats- und Universitätsbibliothek Dresden
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    BBe 4484
    keine Fernleihe
    Technische Informationsbibliothek (TIB) / Leibniz-Informationszentrum Technik und Naturwissenschaften und Universitätsbibliothek
    CH/220/936
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Anglistisches Seminar der Universität, Bibliothek
    S NI 88
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Leipzig
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Leuphana Universität Lüneburg, Medien- und Informationszentrum, Universitätsbibliothek
    Ling 369.051
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Leibniz-Institut für Deutsche Sprache (IDS), Bibliothek
    keine Fernleihe
    Brechtbau-Bibliothek
    GL 160.186
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Quelle: Leibniz-Institut für Deutsche Sprache, Bibliothek
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Dissertation
    Format: Druck
    ISBN: 9789027239075
    Weitere Identifier:
    RVK Klassifikation: HF 303
    Schriftenreihe: Converging evidence in language and communication research ; Vol. 16
    Schlagworte: Grammar, Comparative and general; Taste; Perception; Sensory evaluation; Food
    Umfang: XIV, 220 S, graf. Darst., 25 cm
    Bemerkung(en):

    Enth. Literaturangaben und Register

    Enth. Tabellen

    [Unbearb. zugl.: Basel, Univ., Diss., 2014]

  2. The edible monument
    the art of food for festivals
    Autor*in:
    Erschienen: [2015]; © 2015
    Verlag:  Getty Research Institute, Los Angeles, California

    Food, memory, and taste / Marcia Reed -- Court and civic festivals / Marcia Reed -- Feasting in the streets: carnivals and the cuccagna / Marcia Reed -- Edible prestige / Joseph Imorde -- Of cauliflower and crayfish: serving vessels to awaken the... mehr

    Staatliche Museen zu Berlin, Preußischer Kulturbesitz, Kunstbibliothek
    ::8:2016:1832:
    keine Fernleihe
    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    1 B 167566
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Hochschule für Bildende Künste Dresden, Bibliothek
    2015/1476
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Staatliche Kunstsammlungen Dresden, Kunstbibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    Forschungsbibliothek Gotha
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Museum für Angewandte Kunst, Bibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Heidelberg
    2015 C 6680
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Germanisches Nationalmuseum, Bibliothek
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Württembergische Landesbibliothek
    66a/298
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    66.4° 83
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    Food, memory, and taste / Marcia Reed -- Court and civic festivals / Marcia Reed -- Feasting in the streets: carnivals and the cuccagna / Marcia Reed -- Edible prestige / Joseph Imorde -- Of cauliflower and crayfish: serving vessels to awaken the palate / Charissa Bremer-David -- Behind the scenes / Anne Willan

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    Beteiligt: Reed, Marcia (HerausgeberIn)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 1606064541; 9781606064542
    Weitere Identifier:
    9781606064542
    RVK Klassifikation: LH 84995 ; LH 84350 ; LH 90220
    Schlagworte: Food; Table setting and decoration; Food in art; Food; Table setting and decoration; Food in art; Food in art; Food; Table setting and decoration
    Umfang: 189 Seiten, Illustrationen, 26 x 24 cm
    Bemerkung(en):

    "This volume accompanies the exhibition The Edible Monument: The Art of Food for Festivals, held at the Getty Research Institute from 13 October 2015 to 13 March 2016." (ungezählte Seite 4)

    Includes bibliographical references and index

    Marcia Reed: Food, memory, and taste

    Marcia Reed: Court and civic festivals

    Marcia Reed: Feasting in the streets : carnivals and the cuccagna

    Joseph Imorde: Edible prestige

    Charissa Bremer-David: Of cauliflower and crayfish : serving vessels to awaken the palate

    Anne Willan.: Behind the scenes

  3. Jews and their foodways
    Autor*in:
    Erschienen: 2015; © 2015
    Verlag:  Published for the Institute by Oxford University Press, Oxford

    "Bringing together contributions from a diverse group of scholars, Volume XXVIII of Studies in Contemporary Jewry presents a multifaceted view of the subtle and intricate relations between Jews and their foodways. The symposium covers Europe, the... mehr

    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    1 A 950280
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Erfurt / Forschungsbibliothek Gotha, Universitätsbibliothek Erfurt
    NY 1600 F829-28
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Freiburg
    ZG 4996-28.2015
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    A 2015/8905
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    Z SCJ : 28
    keine Fernleihe
    Simon-Dubnow-Institut für jüdische Geschichte und Kultur e.V. an der Universität Leipzig, Bibliothek
    H - Stud Cont Jew
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Bibliotheks-und Informationssystem der Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (BIS)
    Z hit 002 5r ZB 2368-28
    keine Fernleihe
    Württembergische Landesbibliothek
    65/20590
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    67.3995
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    "Bringing together contributions from a diverse group of scholars, Volume XXVIII of Studies in Contemporary Jewry presents a multifaceted view of the subtle and intricate relations between Jews and their foodways. The symposium covers Europe, the Middle East, Africa, and North America from the 20th century to the 21st."--

     

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    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    Beteiligt: Helman, Anat (HerausgeberIn); Helman, ʿAnat (HerausgeberIn)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9780190265427
    Weitere Identifier:
    9780190265427
    RVK Klassifikation: NY 4000
    Schriftenreihe: Studies in contemporary Jewry ; 28
    Schlagworte: Food; Jews; Jewish cooking; Food; Jews; Jewish cooking; Food; Jewish cooking; Jews
    Umfang: xi, 323 Seiten, 25 cm
    Bemerkung(en):

    Die Erscheinungsorte wurden der ungezählten Seite 3 entnommen. Dort sind 13 weitere Verlagsorte genannt.

  4. Autour du "banquet"
    modèles de consommation et usages sociaux
    Autor*in:
    Erschienen: 2015
    Verlag:  Editions Universitaires de Dijon, Dijon

    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    1 A 972728
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
    Bereich Klassisches Altertum
    keine Fernleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    67.1561
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    Beteiligt: Esposito, Arianna (HerausgeberIn); Rabeisen, Élisabeth (MitwirkendeR); Wirth, Stefan (MitwirkendeR)
    Sprache: Französisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9782364411128
    RVK Klassifikation: LG 7100 ; NH 8575 ; NH 5250
    Schlagworte: Dinners and dining; Food
    Umfang: 443 Seiten, Illustrationen, 23 cm
    Bemerkung(en):

    Collected essays

    Literaturangaben

  5. Appetites for thought
    philosophers and food
    Erschienen: [2015]
    Verlag:  Reaktion Books Ltd, London

    "[O]ffers up a delectable intellectual challenge: can we better understand the concepts of philosophers from their culinary choices? Guiding us around the philosopher's banquet table with erudition, wit, and irreverence, Michel Onfray offers... mehr

    Universitätsbibliothek Mannheim
    500 CC 7200 O58 A646
    keine Fernleihe
    Klassik Stiftung Weimar / Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    CB 5100 O58
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    "[O]ffers up a delectable intellectual challenge: can we better understand the concepts of philosophers from their culinary choices? Guiding us around the philosopher's banquet table with erudition, wit, and irreverence, Michel Onfray offers surprising insights on foods ranging from fillet of cod to barley soup, from sausage to wine and coffee. Tracing the edible obsessions of philosophers from Diogenes to Sartre, Onfray considers how their ideas relate to their diets. Would Diogenes have been an opponent of civilization without his taste for raw octopus? Would Rousseau have been such a proponent of frugality if his daily menu had included something more than dairy products? Onfray offers a perfectly Kantian critique of the nose and palate, since "the idea obtained from them is more a representation of enjoyment than cognition of the external object." He exposes Nietzsche's grumpiness--really, Nietzsche grumpy?--about bad cooks and the retardation of human evolution, and he explores Sartre's surrealist repulsion by shellfish because they are 'food buried in an object, and you have to pry them out'"--

     

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    Quelle: Herzogin Anna Amalia Bibliothek
    Beteiligt: Muecke, Stephen; Barry, Donald (translator.); Onfray, Michel; Nietzsche, Friedrich; Kant, Immanuel; Rousseau, Jean-Jacques
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9781780234458; 1780234457
    RVK Klassifikation: CC 7200
    Schlagworte: Mind and body; Philosophers; Food; Thought and thinking; Diet
    Umfang: 136 S., 21 cm
    Bemerkung(en):

    "First published as La Ventre des philosophes: Critique de la raison diététique by Michel Onfray, ©Editions Grasset et Fasquelles, 1989"--Title page verso

    Introduction: the banquet of the omnivoresDiogenes; or, the taste of octopus -- Rousseau; or, the Milky Way -- Kant; or, ethical alcoholism -- Fourier; or, the pivotal little pie -- Nietzsche; or, the sausages of the anti-Christ -- Marinetti; or, the excited pig -- Sartre; or, the revenge of the crustaceans -- Conclusion: the gay science of eating.

    Literaturverz. S. 130-136

  6. Medieval tastes
    food, cooking, and the table
    Erschienen: [2015]; © 2015
    Verlag:  Columbia University Press, New York

    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    2016 A 8383
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    69.3397
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
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    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    Beteiligt: Brombert, Beth Archer (ÜbersetzerIn)
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9780231167864
    RVK Klassifikation: EC 5410 ; LC 17000
    Schriftenreihe: Arts and traditions of the table
    Schlagworte: Food; Food habits; Cooking, Medieval
    Umfang: vi, 267 Seiten, 24 cm
    Bemerkung(en):

    Translation of: Gusti del Medioevo

    Includes bibliographical references (pages 245-267) and index

    :

  7. The never-ending feast
    the anthropology and archaeology of feasting
    Erschienen: 2015
    Verlag:  Bloomsbury Academic, London [u.a.]

    "Human life is a never-ending feast. Throughout history, and in all parts of the world, feasts have been the primary arena for displays of hierarchy, status and power; a stage upon which loyalties and alliances are negotiated; the occasion for the... mehr

    Universitätsbibliothek Freiburg
    GE 2016/1960
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Staats- und Universitätsbibliothek Hamburg Carl von Ossietzky
    A 2015/1971
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Bereichsbibliothek Altertumswissenschaften, Abteilung Ur- und Frühgeschichte und Vorderasiatische Archäologie
    1a / O'CO
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Württembergische Landesbibliothek
    65/14751
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    67.114
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    "Human life is a never-ending feast. Throughout history, and in all parts of the world, feasts have been the primary arena for displays of hierarchy, status and power; a stage upon which loyalties and alliances are negotiated; the occasion for the mobilization and distribution of resources, and the place where identities are created and consolidated through inclusion and exclusion. Feasting in the West in the medieval and modern periods is now well known and central to the study of culture, food and society. But there has been no broad study like this that, while grounded in anthropology and archaeology, also draws upon history and literature for an interdisciplinary look at feasting in the past, outside Europe, without which our knowledge of feasting and understanding of how our global world has been constituted is incomplete. Until now, mainstream feasting studies and food histories have concentrated on European traditions, while others - equally important - have been disregarded and ignored. Focusing on key periods and aspects, looking at feasting in societies not usually dealt with outside highly specialized area studies, combining theory and description, this work examines the never-ending feast in sites that include Mesopotamia, Achaemenid Persia, China, the Mongol Empire and Japan"--

     

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    Hinweise zum Inhalt
    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9781847889263; 9781847889256
    RVK Klassifikation: LG 7100
    Schlagworte: Food habits; Food; Dinners and dining
    Umfang: X, 239 S, Ill
    Bemerkung(en):

    Machine generated contents note:IntroductionMesopotamia: Feasting in the First CitiesAchaemenid Persia: Feasting as LuxuryGreece: The Invention of 'Democratic' Feasting Shang China (1600-1050 BCE): Archaeology and the Hidden History of Early Feasting in China The Mongol Empire: An Empire Built on DrinkingHeian Japan: Feasting with the EyesPolynesiaConclusionsBibliographyIndex.

  8. Sensory adjectives in the discourse of food
    a frame-semantic approach to language and perception
    Erschienen: [2015]
    Verlag:  John Benjamins Publishing Company, Amsterdam

    Universitäts- und Landesbibliothek Sachsen-Anhalt / Zentrale
    ebook
    keine Fernleihe
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    Hinweise zum Inhalt
    Volltext (Lizenzpflichtig)
    Volltext (Lizenzpflichtig)
    Quelle: Verbundkataloge
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Dissertation
    Format: Online
    ISBN: 9789027268808
    RVK Klassifikation: HF 303
    Schriftenreihe: Converging evidence in language and communication research ; Vol. 16
    Schlagworte: Grammar, Comparative and general; Taste; Perception; Sensory evaluation; Food
    Umfang: 1 Online-Ressource (XIV, 220 Seiten)
    Bemerkung(en):

    Enthält Literaturangaben und Register

    Dissertation, Universität Basel, 2014