Sozialistische Kinder- und Jugendliteratur der DDR - Wallesch, Friedel (Volk u.Wissen, 1979)
Gebundelde artikelen over de literair-historische ontwikkeling van de jeugdliteratuur in de DDR van 1945-1975, waarin het verband tussen de socialistische en de communistische lectuur wordt benadrukt.
Keywords: Jeugdliteratuur; Socialisme; Sozialismus; Jugendliteratur; Kinderliteratur