Wer war Christoph Lau? - Quadflieg, Roswitha (Piper, 1999)
Een jonge straatmuzikant ontvangt op een dag twee brieven van zijn inmiddels overleden vader die hij nooit heeft gekend en gaat op zoek naar antwoord op de vraag wie zijn vader werkelijk was.