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  1. Food, eating and identity in early Medieval England
    Erschienen: 2014
    Verlag:  The Boydell Press, Woodbridge

    "Food in the Middle Ages usually evokes images of feasting, speeches, and special occasions, even though most evidence of food culture consists of fragments of ordinary things such as knives, cooking pots, and grinding stones, which are rarely... mehr

    Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz, Haus Potsdamer Straße
    1 A 941236
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Universitätsbibliothek Freiburg
    GE 2014/6624
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Göttingen
    2015 A 598
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Landesamt für Denkmalpflege und Archäologie, Sachsen-Anhalt, Landesmuseum für Vorgeschichte, Bibliothek
    Lf/764
    keine Fernleihe
    Universitätsbibliothek Heidelberg
    2014 A 5136
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Historisches Seminar der Universität, Bibliothek
    Eb 531,13
    keine Ausleihe von Bänden, nur Papierkopien werden versandt
    Universitätsbibliothek Kiel, Zentralbibliothek
    Bu 1166
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe
    Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    66.3625
    uneingeschränkte Fernleihe, Kopie und Ausleihe

     

    "Food in the Middle Ages usually evokes images of feasting, speeches, and special occasions, even though most evidence of food culture consists of fragments of ordinary things such as knives, cooking pots, and grinding stones, which are rarely mentioned by contemporary writers. This book puts daily life and its objects at the centre of the food world. It brings together archaeological and textual evidence to show how words and implements associated with food contributed to social identity at all levels of Anglo-Saxon society. It also looks at the networks which connected fields to kitchens and linked rural centres to trading sites. Fasting, redesigned field systems, and the place of fish in the diet are examined in a wide-ranging, interdisciplinary inquiry into the power of food to reveal social complexity." --Back cover

     

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    Quelle: Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel
    Sprache: Englisch
    Medientyp: Buch (Monographie)
    Format: Druck
    ISBN: 9781843839088
    Auflage/Ausgabe: 1. publ.
    Schriftenreihe: Anglo-Saxon studies ; 22
    Schlagworte: Cooking; Anglo-Saxons; Group identity; Food habits; Food habits; Cooking; Anglo-Saxons; Group identity
    Umfang: XI, 290 S., Ill., 24 cm
    Bemerkung(en):

    Literaturverz. S. 259 - 278

    Current Copyright Fee: GBP12.30

    Formerly CIP. - Includes bibliographical references and index. - Current Copyright Fee: GBP12.30

    1. The symbolic world of food2. Food knowledge: texts, feasts, and objects -- 3. Food words and Old English genres -- 4. The quernstone -- 5. Pots for cooking and storage -- 6. Food objects in iron -- 7. Food objects in wood -- 8. Food officers in handbooks of penance -- 9. Laws, food, and settlement change -- 10. Fasting and the Anglo-Saxon "fish event horizon" -- 11. Conclusion: Anglo-Saxons at the table.